Den varslede fusion mellem Nørresundby Bank og Nordjyske Bank til Nordbank fra 1. januar møder ifølge fællestillidsmand Lene Pedersen fra Nørresundby Bank forståelse fra mange medarbejdere. Men samtidig skaber det usikkerhed, at medarbejderne ikke har fået ret mange informationer om fusionsplanen.
Nyheden om fusionen mellem Nørresundby Bank og Nordjyske Bank blev fredag morgen givet til de i alt små 500 medarbejdere i de to banker, men siden har medarbejderne ikke kunne få detaljerne om deres egen og bankens fremtid at vide, da de forsvandt som følge af et bilindbrud.
”Det er utroligt frustrerende, at medarbejderne ikke kan få en afklaring på fremtiden, men der er dog forståelse for ledelsens situation. De har jo pligt til at informere om fusionen, selvom de ikke var klar til det, fordi de her berømte papirer er blevet stjålet”, siger fællestillidsmand i Nørresundby Bank, Lene Pedersen til Nyhedsbrevet Finans.
Hun fortæller samtidig, at meddelelsen ellers generelt er blevet godt modtaget blandt medarbejderne, selvom der er en naturlig bekymring for, hvad fremtiden ville bringe.
”Jeg vil sige, det kom som en overraskelse for os, men jeg synes også, jeg kan mærke, at medarbejderne har forståelse for fusionen, og at de mener, der er et godt match mellem os og Nordjyske”.
Nordbank er navnet for den nye bank, der officielt bliver en realitet fra 1. januar 2015. Nordbank får hovedsæde i Nørresundby Banks nuværende hovedkontor, mens stabsfunktioner og øvrige centrale funktioner vil blive placeret i Nordjyskes nuværende hovedkontor i Frederikshavn, samt i Hjørring og Nørresundby.
Omkring fusionen har den nye bestyrelse meldt ud, at omkring 50 ansatte vil blive afskediget. Lene Pedersen har ligesom resten af personalet ikke oplysninger om, hvor stort det reelle antal afskedigelser ender med at blive, eller hvilke medarbejderne der er i farezonen. I de to nordjyske byer Brønderslev og Hjallerup har begge banker en filial, men hvad der skal ske disse to steder, er endnu uvist.
Finansforbundets formand Kent Petersen mener fusionen er en fornuftig løsning, men undrer sig over den meget store forventelige medarbejderreduktion på 50 medarbejdere ud af de i alt 498 ansatte i de to virksomheder.
”At to pengeinstitutter vælger at fusionere for at skabe en stærkere virksomhed, der kan modstå fremtidens udfordringer, er overordnet set en fornuftig løsning. Men at ti procent af medarbejderne forventes at miste deres arbejde på grund af synergieffekter, lyder for mig som et meget højt sat tal”, siger Kent Petersen, og understreger, at han håber, at nedskæringerne bliver så gennemtænkt som muligt, så man ikke ender med at skære helt ind til benet.
”At synergieffekter afleder afskedigelser er forventelig, men jeg håber, at ledelserne holder sig for øje, at nedskæringer lægger et voldsomt arbejdspres på de ansatte, der bliver tilbage. Og så handler sådan en fusion, hvor intentionen er at blive en stærk spiller på banen, vel også om vækst og det hænger dårligt sammen med så voldsomme nedskæringer”, siger formanden, der afventer at få besked om medarbejderreduktionen af de officielle kanaler.